Skip to content

Houmejd Prasburgr

Dlouho sem tady nebyl, asi to stejně nikomu nevadilo, a někteří (rozuměj Ti co dělaj burgery na hovno) to i vocenili. Zatoužil jsem si odstranit Unhošťskou pachuť , kterážto mi po návštěvě místního podniku zůstala v puse, a využil sem posledního pěknýho dne kdy nechcalo. Navíc, po smršti pracovních obědů jsem dostal chuť na trochu něco jinýho než je voňavá a kšechká hovězí výhoněk. Měl jsem prostě chuť na burger. Domácí a pořádnej. Takže jsem si řek že udělám burgry pouze dva.  Pořádný tripláky, neasi! Nuže rozpalme gril!. Už nevim kde jsem zakoupil půl kila zadního hovězího a čtvrt kila předního, prohnal ho mlejnkem a za inspirace mých ratolestí hrající si s modelínou jsem je začal napodobovat. Uválel  jsem šest koulí, z nich vymačkal placky, lehce potřel olejem a šup s tim na uhlí.

burger Vlastní housky jsem tentokrát nepek (ale umím je! :), nějak to časově nešlo zmáknout, nicméně k eidamu jsem se nesnížil.

Ingredience:

  • Hovězí maso přední/zadní
  • Cheddar (nějakej takovej bělejší českej – jinej neměli)
  • Francouzská hořčice
  • Majolka
  • Kečup Heinz
  • Červená cibule
  • Rajče
  • Vokurka
  • Salát

Jak pokládat maso do housky psát nebudu, ale výsledek vidíte na fotce. Bylo to jako požírat celou krávu najednou. Jsem prase, no a co? :) Bylo to hooodně dobrý a pachuť zmizela!

 

Share Button
Published inBurgery z restaurací